Dinsdag 7 november 2023 - De Haagse Hogeschool, Den Haag

Sprekers

Frans de Weert

Frans de Weert is hoofd van het Expertise Centrum bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waar hij onder meer verantwoordelijk is voor de teams Gedrag en Cultuur, Consumentengedrag en Datagedreven toezicht. Hiervoor werkte Frans bij De Nederlandsche Bank (DNB) en als consultant strategie bij Booz & Company.

Hij startte zijn carrière als derivaten handelaar bij Barclays Capital in Londen en New York.

Maud Bökkerink

Maud Bökkerink werkt al meer dan 20 jaar op het gebied van compliance, integriteit, toezicht, en bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Na gewerkt te hebben bij de FIU (MOT), KLPD, het Ministerie van Financiën, IMF en De Nederlandsche Bank (DNB) is Maud sinds september 2017 begonnen als zelfstandig consultant op het gebied van compliance, de integere bedrijfsvoering, AML/CFT en sanctieregelgeving. Naast advisering aan overheden, toezichthouders en financiële instellingen, zowel nationaal als internationaal, geeft zij presentaties en trainingen en schrijft zij regelmatig artikelen over deze onderwerpen

Gert Demmink

Gert Demmink is sinds begin 2008 managing partner van Philip Sidney. Bijna negen jaar is Demmink als afdelingshoofd werkzaam geweest bij De Nederlandsche Bank (DNB). Gert is ook actief geweest als docent voor de opleiding Governance, Risk & Compliance. Nog steeds is Demmink, al sinds 2001, als plaatsvervangend rechter werkzaam bij verschillende rechtbanken.

Kenny van Ierlant

Kenny van Ierlant is Managing Director & Digital Strategist bij Future XL met focus op de Financial Services Industry. Daarnaast is hij Fellow & Digital Ambassador bij Nyenrode Business Universiteit en een bekende spreker op het gebied van digitale transformatie. Met tientallen jaren ervaring heeft hij een goed inzicht in de behoeften en mogelijkheden van digitale transformatie.

Kenny is in staat om mensen en organisaties in beweging te laten schieten en hij neemt daarbij geen blad voor zijn mond.  Op 3 september 2021 is zijn eerste boek Datawaardecreatie officieel gelanceerd. Hij heeft dat boek samen met Fiona van Maanen geschreven. De ondertitel van het boek is “Zo verdien je geld in het digitale tijdperk” en kort na de lancering stond het boek al op de eerste plaats in de lijst van de meest verkochte managementboeken in Nederland.

Jan van Koningsveld

Mr. Dr. Jan van Koningsveld  heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van financieel rechercheren. Vooral in relatie met misbruik van (buitenlandse) rechtspersonen. Vanaf 1986 is hij werkzaam geweest bij de FIOD. Hij was toen belast met het voorbereiden en uitvoeren van strafrechtelijke onderzoeken naar allerlei vormen van financieel-economische criminaliteit zoals belastingfraude, beleggingsfraude, corruptie, oplichting, faillissementsfraude en het witwassen van de hieruit verkregen gelden. Deze onderzoeken hebben vaak een internationale component waarbij hij veel rechtshulpverzoeken gedaan heeft aan ongeveer 20 verschillende Tax Havens in de wereld. Vandaar dat Jan veel praktische ervaring heeft opgedaan met buitenlandse rechtspersonen, trusts, trustkantoren en offshore-dienstverlening. Van Koningsveld heeft als lid deel uitgemaakt van diverse multidisciplinaire onderzoeksteams die onderzoek hebben verricht naar de georganiseerde misdaad. Het bijzondere is dat Jan actuele praktijkervaring combineert met zijn juridische en wetenschappelijke kennis. Jan is de oprichter van het Offshore Kenniscentrum dat in 2011 is opgericht en hij is de auteur van het boek “De offshorewereld ontmaskerd”.

Jantien Heimel

Mr. drs. Jantien Heimel RA CFE CIA CISA is Hoofd Internal Audit van NUON. Daarnaast is zij vanaf 1 mei 2018 de nieuwe voorzitster van IIA Nederland. Jantien spreekt graag in het openbaar over de meerwaarde van internal audit en zij zal op het Risk & Compliance Jaarcongres spreken als voorzitster van de beroepsgroep internal auditors in Nederland.

Joost Melis

Joost Melis is sinds februari 2016 Associate Partner bij Philip Sidney Risk & Reputation. Joost heeft tientallen jaren ervaring opgebouwd op directieniveau in de Financial Services Industry. Zo was hij onder andere bijna 7 jaar Bestuursvoorzitter van DeltaLloyd Bank België, CEO van DeltaLloyd Bank Nederland en CEO van de DeltaLloyd Bankengroep. Vanuit deze functies bracht hij één risk management systeem op groepsniveau en hij bracht hij alle niet-financiële risk functies, zoals compliance en  IT-Security onder één dak binnen de groep.

Joost heeft tientallen jaren ervaring in de hypotheekmarkt, retail banking en op het gebied van pensioenvoorzieningen. Hij startte zijn carrière bij AEGON, daarna kwam hij bij Basic Life als onderdeel van ASR en voordat hij bij DeltaLloyd aan de slag ging was hij op directieniveau verantwoordelijk bij SNS Reaal niet alleen voor de online en direct banking activiteiten, maar ook voor het kantorennetwerk in de regio Randstad.

Joost is de laatst tijd bezig met een bijzonder project, namelijk het “compliant maken” van de Iraanse Nationale Bank.

Mark van de Weijer

Na zijn studie aan Nyenrode werd Mark van de Weijer effectenhandelaar op de Amsterdamse Effectenbeurs. Omdat opleiden hem beter past dan handel, is hij overgestapt naar NIBE, later NIBE-SVV. Daar heeft hij opleidingen en permanente educatie ontwikkeld over compliance, risk management en financial markets – altijd in nauwe samenwerking met specialisten uit de praktijk.Ook is Mark als lid van het projectteam betrokken geweest bij de oprichting van DSI.

In 2015 heeft Mark gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap en heeft hij zich aangesloten bij The Compliance Network met als specialisatie opleiden en kennisoverdracht. Een van zijn activiteiten is specialisten te begeleiden bij het geven van presentaties.